Het Jumpgesprek

Een eenvoudige en laagdrempelige gespreksmethode van zeven simpele stappen

 

Jump

Jump is een eenvoudige en laagdrempelige gespreksmethode van zeven simpele stappen die mensen in beweging brengt in de richting van hun eigen of een collectieve ambitie. In een veilige setting van maximaal vijf personen wordt gelijkwaardigheid gecreëerd waarbij elke deelnemer wordt gezien en gehoord. De Jump helpt met cultuurontwikkeling binnen je organisatie en zorgt voor verbinding.

“Omdat je tijdens de Jump niet reageert op een ander leer ik pas echt luisteren, mijn oordeel uit te stellen en te vertragen.Ik kijk nu heel anders naar mijn collega’s”. 

In de praktijk is er vooral aandacht voor het proces en sturen we op harde cijfers en KPI’s, maar niet op houding en gedrag. Met behulp van deze methode ligt de focus juist wel op dit aspect. In slechts een uur tijd oefent iedereen nieuwe vaardigheden zoals je kwetsbaar opstellen, empathisch luisteren, je oordeel uitstellen en elkaar complimenteren. Door stil te staan en bewust een moment van verbinding te creëren leer je jezelf en je collega’s beter kennen en krijg je inzicht in de te nemen vervolgstappen.

De waardevolle informatie vanuit de Jump zorgt ervoor dat je makkelijker contact maakt met elkaar en elkaar beter begrijpt, waardoor de onderlinge samenwerking én de daarbij horende processen ook zullen verbeteren.

“Mensen die ik al lang ken leer ik nu pas echt kennen. Heel bijzonder.”

Hoe het werkt
In de korte voorbespreking en onder leiding van Jumpstarter Dionne Verstegen, wordt vooraf het onderwerp van gesprek vastgesteld. Eventueel halen we vooraf informatie op vanuit het team. Wat houdt hen bezig op dit moment? Vervolgens prikken we een datum voor de daadwerkelijke Jump.

Het enige waar je voor hoeft te zorgen, (wij doen de rest):

  • Fijne ruimte. Bij voorkeur een ruimte waarin geen dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd.
  • Vrijwillige deelname. Wil een deelnemer niet meedoen, dan doet deze niet mee.
  • Een groep van maximaal 6 mensen, inclusief Jumpstarter. Dus, 5 mensen van de eigen organisatie.

Het gesprek kan ook met minder dan zes personen.
Bij een groter team, delen we de groep in tweeën. Het gesprek duurt maximaal 1 uur.

Kosten
De kosten voor een eenmalige Jump bedragen voor partners € 440 euro en € 550 voor niet-partners. (alle prijzen exclusief btw)

Wanneer deze tool voor teambuilding bevalt maken we desgewenst een offerte voor een serie Jumps!

Voor meer informatie en maatwerk: Evamarije Smit,
06-16 19 26 62 of e-mail: e.smit@aeneas.nl

Meld je aan!

Kom verder